Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا از گلایه ها و خاطرات ناخوشایند خود در زمینه سفر با اوبرهای ایرانی گفتند. با انعکاس و بررسی برخی از آنها امید به بهبود اوضاع داریم.

 

باید پوشک بخرم، پیاده شو(اسنپ)

ساعت 11 شب از غرب به مقصد شرق تهران اسنپ گرفتم. وارد بزرگراه که شدیم، راننده گفت: ان شا الله که نقدی پرداخت می کنی؟

گفتم: نه پول نقد ندارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفت: پس از عابر بانک بگیر.

باز گفتم: کارت بانکی با خودم نیاوردم.

راننده عصبانی شد و گفت: من باید امشب برای بچم پوشک بخرم، ترجیح میدم مسافری سوار کنم که پول نقد بده. و در کمال ناباوری منو کنار بزرگراه پیاده کرد.

گوشی موبایلم 4 درصد بیشتر شارژ نداشت و استرس نابودم کرد تا تونستم ماشین بگیرم و خودم رو به خونه برسونم. تازه وقتی رسیدم خونه متوجه شدم راننده پایان سفر نزده و از حساب من هم کرایه کم شده است. با کمک دوستان که ماجرا را  استوری و توییت کردند، اسنپ مسئله را پیگیری و درنهایت مدعی شد  راننده اخراج شده است.

پایان سفر در اختیار راننده ها(تپسی)

از همون اول سفر، راننده برخورد محترمانه و گرمی داشت. به مقصد که رسیدم، چون عجله داشتم و پرداخت هم اینترنتی بود، سریع پیاده شدم. بعد از پایان کارم که خواستم دوباره تپسی بگیرم، متوجه شدم در سفر قبلی حدود دو برابر مبلغ کرایه از حساب من کم شده است. با پشتیبانی تماس گرفتم و بعد صف طولانی منتظران، اپراتور اعلام کرد که در فلان جا پیاده شده اید و هزینه آن همین مقدار است.

با تعجب گفتم: نه اصلا جایی که از طرف من به عنوان مقصد اعلام و برآورد هزینه شده مکان دیگری بوده. اما ظاهرا راننده پایان سفر را مکان دیگری زده بود و هرچه تماس گرفتم، راننده پاسخگو نبود.

در عین حال تپسی هم گفت حرف شما قابل اثبات نیست.

 متأسفیم!(اسنپ)

 مهمان داشتم و با اصرار برایشان ماشین گرفتم و اینترنتی پرداخت کردم. ظاهرا راننده که تعارف های ما رو دیده بود، از موقعیت سوء استفاده کرده و از مهمانان من هم به بهانه اینکه پرداخت نشده نقدی دریافت کرده بود. چندماه مرتب با پشتیبانی تماس می گرفتم؛ در نهایت شنیدم که ادعای شما قابل اثبات نیست و  کاری نمی توانیم  بکنیم. تنها چیزی که به آنها گفتم این بود که واقعا اگر من دروغ می گفتم، چند برابر مبلغ کرایه صرف تماس و پشت خط ماندن در این ماه ها می کردم؟ فقط گفتند: متأسفیم.

 

طمعکاری راننده ها(تپسی )

 قرار بود برای تماشای بازی فوتبال ایران در مقدماتی جام جهانی با دوستان دورهم جمع شویم. مرتب تماس می گرفتند که چرا دیر کردی. هر بار ماشین نبود و دفعه بعد گران تر می شد تا بالاخره ماشینی سفر را پذیرفت.

زمان رسیدن راننده 4 دقیقه اعلام شده بود، اما پس از گذشت 10 دقیقه که نقشه را چک کردم، ماشین دورتر شده بود. فکر کردم راننده مسیر را اشتباه رفته، پس تماس گرفتم اما در کمال تعجب متوجه شدم راننده مسافر دربستی گرفته و می گفت تا یک ربع دیگه به شما می رسم. عصبانی شدم و گفتم که به تپسی شکایت می کنم؛ همین کار را هم کردم.

تا چند روز بعد با شماره های مختلف با من تماس می گرفت و فحش می داد.

 

اوبرها؛ عامل شکست انحصار آژانس ها

تاکسی های اینترنتی یا همان اوبرها چند سالی است که جای خود را در میان مردم باز کرده اند. قدرت انحصاری که در اختیار آژانس ها بود، مردم را ناراضی کرده بود. تعداد کم ماشین و انتظار طولانی، به خصوص در ایام پایان هفته و مناسبت ها یا هوای نامساعد، قوانین عجیب و غریب رانندگان مثل روشن کردن کولر به شرط کرایه بیشتر و از همه مهم تر هزینه بالای کرایه های آژانس ها،  از دلایل اقبال گسترده مردم به اوبرها بود.

هزینه کم، سرعت بالا

واقعیت این بود که اوبرهای اسنپ و تپسی به کمک مردم آمدند تا بتوانند با هزینه کم و سرعت بالا جابجا شوند. روز به روز به میزان محبوبیت آنها افزوده شد و دامنه فعالیت آنها هم گسترده تر و این آغاز مشکلات بود. نیاز به تعداد بالای ماشین و تمایل رانندگان بیشتری برای عضویت در این اوبرها باعث شد بحث نظارت کمرنگ تر شده و شاهد اتفاقات گاه ناگوار مانند ضرب و شتم و آدم ربایی باشیم.  هرچند یکی دیگری را متهم به نداشتن سازوکار مناسب در جذب راننده می کند اما آنچه مردم از آن گلایه دارند مربوط به  هر دو اوبر است.

مزاحمت های تلفنی

قرار گرفتن شماره تلفن و نام مسافر در اختیار راننده می تواند در ایجاد هماهنگی بین راننده و مسافر تأثیرگذار باشد اما گاه باعث ایجاد مزاحمت از سوی راننده ها شده است. این اتفاق مخصوصا در مورد مسافران خانم یا کسانی که از راننده ناراضی بوده اند، بسیار اتفاق افتاده است.

مسافر؛ قربانی اختلاف بین راننده ها و اوبرها

یکی از مشکلات اساسی که باید فکری به حال آن شود، پرداخت های غیرنقدی است. از آنجا که رانندگان از پرداخت دیرهنگام مبلغ های اینترنتی شاکی هستند، فشار آن را بر مسافر وارد کرده و او را وادار به پرداخت نقدی می کنند. مسافر در صورت نداشتن پول یا باید از عابر بانک بگیرد یا کارت به کارت کند که هرکدام باعث ایجاد مزاحمت و دردسر برای مسافر می شود.

و اما

این ها که گفته شد بخشی از  اتفاقاتی است که در فضای اوبرها رخ داده است . مشکلاتی که در سکوت هم نمانده  و شهروندانی که در مواجهه با این موارد قرار گرفته اند  به مدیریت هر دو این تاکسی های اینترنتی  اطلاع رسانی کرده اند اما همچنان وضعیت به همانگونه باقی مانده است و اتحادیه کسب و کار اینترنتی نیز آنقدر نظارت کمرنگی بر فضای عملکرد این دو اوبر دارد که بستر را برای افزایش این اتفاقات گسترده است.

 

 

 

خبرنگار: مریم گرابیان

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اسنپ تپسی اوبر در ایران آزار مسافر کرایه ماشین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۶۵۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی تهران

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی ضروری و لازمه تحقق آن همکاری پلیس راهور است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محسن هرمزی امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت‌_ در نشست معاونان حمل‌ونقل شهرداری و پلیس راهور کلان‌شهرها، اظهار کرد: در حوزه حمل‌ونقل شهری با چالش جدی مواجه هستیم که یکی از این چالش‌ها بحث تبلیغات ناوگان حمل‌ونقل عمومی است که هم مصوبه شورای ترافیک را دارد و هم پلیس راهور تاکید کرده است و در تمام کشورها اجرا می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه با توجه به وضعیت بد اقتصادی حاکم بر جامعه نرخ کرایه‌ها باید کنترل شود، افزود: در حالی که قیمت همه کالاها در کشور تغییر می‌کند زمانی که نرخ حمل‌ونقل عمومی تغییر پیدا می‌کند اعتراض مردم را به همراه دارد در حالی که مبلغی که رانندگان حوزه حمل‌ونقل کشورمان دریافت می‌کنند با هزینه‌ها همخوانی ندارد و با افزایش آن است که کمک هزینه رانندگان تامین می‌شود.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه پایه یکم در اتوبوسرانی تهران تبدیل به دغذغه شده است، خاطرنشان کرد: پس از سال‌ها پیگیری توانستیم با کمک دولت سیزدهم و وزارت کشور اتوبوس را به چرخه حمل‌ونقل عمومی وارد کنیم، شهرداری با تمام گرفتاری‌ها پول تهیه کرد و اتوبوس خرید که تعدادی از این اتوبوس‌ها به دلیل نبود راننده پایه یک در پارکینگ است.

هرمزی تاکید کرد: فرآیند اخذ پایه یک برای رانندگان اتوبوس را تسهیل می‌کنیم، اما رانندگان با دریافت پایه یکم با وجود اینکه حقوق دریافتی آن‌ها از حوزه حمل‌ونقل شهری بالا است یا مهاجرت می‌کنند یا مشغول کار دیگری می‌شوند، یکسری مهاجرت از شهرستان‌ها به شهر تهران داربم چراکه این شهر حقوق خوبی به رانندگان پرداخت می‌کند و از سوی دیگر افرادی به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند.

وی ادامه داد: با یک چالش جدی مواجه هستیم که تنها راه حل آن صدور کارت شهری است و طی سال‌های گذشته نیز اجرا شده بود، تنها تخصص راننده اتوبوس رانندگی در حوزه اتوبوسرانی شهری باشد که در این راستا نیاز به یکسری الزاماتی داریم که با همکاری پلیس راهور حل شدنی است تا این معضل اجتماعی از حوزه حمل‌ونقل شهری رفع شود.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: در حوزه وزارت کشور می‌توان سامانه‌هایی همچون سرویس مدرسه و مسافربرهای اینترنتی ایجاد کرد، اگر این تبادل اطلاعات به صورت استعلام با پلیس شکل بگیرد به حوزه حمل‌ونقل کمک می‌کند.

هرمزی افزود: در حوزه سرویس مدارس حساس هستیم، راننده نباید تخلفاتش بالا و پرخطر باشد که رسماً به پلیس اعلام کردیم، می‌خواهیم بدانیم که تخلفات راننده در چه وضعیتی است و آیا گواهینامه راننده اصالت دارد یا خیر.

کد خبر 749670

دیگر خبرها

  • گره اندر گره
  • تشکیل ۴۳۴ پرونده برای رانندگان متخلف ناوگان برون شهری آذربایجان غربی
  • تشکیل ۴۳۴ فقره پرونده برای رانندگان متخلف ناوگان برون‌شهری آذربایجان‌غربی
  • بنادر غرب هرمزگان به دلیل شرایط نامساعد جوی تعطیل شد
  • بیمه شخص ثالث راننده‌محور، بند قانونی که چشم‌انتظار اجراست
  • بازدید بیش از ۶۱ هزار مسافر کشتی کروز طی ۳ ماه از ترکیه
  • افزایش ۹۰ درصدی تردد مسافر از پایانه مرزی بیله سوار
  • ورود مسافران خارجی از مرز بیله‌سوار ۱۰۳ درصد افزایش یافت
  • ضرورت صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی تهران
  • دو قانون جدید FIA برای فرمول یک