Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، کسب و کارهای تاکسی‌های آنلاین هنوز سر از تخم در نیاورده، ریشه ندوانده در حال پوست انداختن است. سریع‌تر از آنچه قبل‌تر یک کسب و کاری فکرش را می‌کرد درگیر دگرگونی شده است و آنطور که پیش می‌رود تغییراتش بیشتر هم خواهد شد. هم‌راستایی و وابستگی بیش از حد این کسب و کارها به وضعیت معیشتی مردم، از دو سو و همینطور وابستگی ناگسستنی و در پرده آنها با شرایط ارزی کشور دو فاکتور مهمی است که آینده را برای آنها با چالش روبه‌‌‌‌رو خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکسی‌های آنلاین که معروف‌ترین‌های آنها در ایران تپسی، اسنپ و کارپینو هستند، بزرگترین سرمایه‌شان رانندگانی‌اند که با آن‌ها همکاری می‌کنند. اگرچه هیچ آمار دقیقی از رانندگان شاغل در هر یک از آن‌ها نیست اما آنچه برآورد می‌شود خبر از اشتغال جامعه‌ای بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر را می‌دهد. اگرچه برخی از آن‌ها در آمار هر یک از این سه مشترکند. این جامعه‌ی نه چندان کوچک طبق هر فرمولی که برای زندگی خود در نظر گرفته است تصمیم دارد هزینه زندگی خود را بربستر اینترنت همراه، با استفاده از یکی از اپلیکیشن‌های حمل و نقل عمومی به دست بیاورد، پس نیازمند درآمد بالاتر، ارائه کمیسیون کمتر به شرکت و تأمین مواد اولیه مورد نیاز خود است؛ فارغ از آن‌که استهلاک وسیله کار نیز یکی از گزینه‌های تعیین کننده است.

درست از همینجاست که وابستگی این کسب و کار به شرایط ارزی نیز نمایان می‌شود. چرا که این نوسانات منجر به بالا رفتن یا پایین آمدن مخارج جاری و مستهلک‌تر شدن ناوگان خواهند شد.

پاسخ سوال بعدی که رابطه مستقیمی با پاسخ سوال قبل دارد آن است که «آیا درآمد رانندگان می‌تواند پاسخی برای بقا یا عدم بقای این کسب و کارها داشته باشد؟» مواجهه میدانی با رانندگان هر یک از این شرکت‌ها (اسنپ، تپسی و کارپینو) نشان می‌دهد به ترتیب، اسنپ، کمترین میزان رضایت و کارپینو حد وسط رضایت از درآمد خود را دارند (نزدیک به ۷۰درصد پاسخ دهندگان). رانندگان اسنپ معتقدند این شرکت معروف‌تر از دو شرکت دیگر فعال است (بیش از ۸۳ درصد پاسخ دهندگان)، آن‌ها معتقدند این وسط تکلیف کارپینو روشن است چون فقط تاکسی‌ها را پوشش داده ولی در چند وقت اخیر ترجیح می‌دهند درخواست‌های تپسی را بیشتر جواب بدهند (نزدیک به ۵۰ درصد) چون درآمد بیشتری از آن به دست می‌آورند. اگرچه بین این دو اعتماد مردمی به اسنپ بیشتر از تپسی است(حدود ۵۹درصد).

برخی دیگر از رانندگان که حدود ۶۸ درصد از پاسخ دهندگان را تشکیل می‌دهند علت اعتماد به اسنپ را حضور خبری بیشتر آنها میدانند. ۸۱ درصد از رانندگان کارپینو معتقدند شرکت به آنها در ماه‌های اخیر رسیدگی بهتری دارد و از هزینه‌های آن‌ها کم کرده است اما ۶۴درصد از آنها نیز معتقدند باید تبلیغ کنند. آنها میگویند «اسنپ و تپسی در همه شهر بیلبورد دارند ولی کارپینو اینکار را نمیکند!». آن‌چه از حرف‌های رانندگان کارپینو بر می‌آید آن است که در بازار رقابت این سه شرکت، وفاداری بیشتری به برند تاکسی و کارپینویی خود دارند تا رانندگان تپسی یا اسنپ. کارپینویی‌ها می‌گویند «ما همین شغل را داریم» اما رانندگان اسنپ و تپسی میگویند «این شغل در کنار کار دیگری است تا کمک هزینه‌هایمان در بیاید».

تفاوت این دو رویکرد در جامعه‌ نخست مخاطبان نشان می‌دهد اگر بنا بر آن باشد که به سوال نخست پاسخ داده شود، باید به آن‌چیزی نگاه کرد که این شرکت‌ها از ابتدای حضورشان در جامعه سعی در ساخت تصویر از برندشان داشته‌اند. آیا ارزان‌تر بودن همیشه و یا بهتر اگر گفته شود «هنوز» کارآمد است؟ شاید روزی که تنها گزینه رقابت آژانس‌های گران محلی بودند یک گزینه محسوب می‌شد اما آیا هنوز اینطور است؟ آیا این شرکت‌ها راهکاری برای پایین آوردن هزینه رانندگان خود دارند تا وضعیت معیشتی رانندگان آن‌ها طوری نباشد که آن‌ها پایداری خودشان را از دست بدهند؟ اگر جواب این سوال‌ها، مثبت باشد و راهکارهایی باشد، پس نباید نگران افول این کسب و کار بود. اسنپ، مسیر خودش را پیدا خواهد کرد، کارپینو جامعه‌ی بزرگ هدف خود را خواهد داشت و تپسی جایی بینابین این دو سعی در به دست آوردن مشترکان خود خواهد بود. بدون آنکه در واقع رقابتی بزرگ بین آن‌ها باشد، چرا که جامعه‌ی مشتریان آن‌ها با خط کشی‌هایی شاید نه چندان مشخص، از هم جدا شده‌اند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کسب و کار آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۹۹۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند

ایتنا - بر اساس پیش‌بینی‌های متا، در صورت مسدود شدن تیک‌تاک، ممکن است حتی آگهی دهندگان بیشتری به سمت پلتفرم‌های متا، یعنی فیس‌بوک و اینستاگرام جذب شوند.
کاربران بزرگسال تیک‌تاک در ایالات متحده به طور متوسط ۵۴ دقیقه در روز را در این برنامه صرف می‌کنند که بیشتر از زمان صرف شده در اینستاگرام، اسنپ چت و یوتیوب است.

اگر تیک‌تاک مسدود شود، این پلتفرم‌ها به همراه سایر شبکه‌های اجتماعی، فرصت مناسبی برای جذب مخاطب بیشتر خواهند داشت.

بر اساس پیش‌بینی‌های متا، در صورت مسدود شدن تیک‌تاک، ممکن است حتی آگهی دهندگان بیشتری به سمت پلتفرم‌های متا، یعنی فیس‌بوک و اینستاگرام جذب شوند.

اما هیچ‌کس نمی‌داند که کاربران، به‌ویژه جوانانی که ارزش اصلی تیک‌تاک را نشان می‌دهند، آیا به اینستاگرام منتقل خواهند شد یا برنامه‌های جدیدتر توجه آنها را جلب خواهند کرد؟

در اینجا نگاهی به برخی از جایگزین‌های قابل توجه تیک‌تاک داریم:
  اینستاگرام
متا ید طولایی در تکرار خدمات رقابتی با درجات مختلف موفقیت دارد.
در این زمینه، ویژگی «استوری» اینستاگرام که به افراد امکان می‌دهد عکس‌ها و ویدیوهایی را که در عرض 24 ساعت منقضی می‌شوند به اشتراک بگذارند، مشابه اسنپ چت است.

متا همچنین در سال 2018 یک اپ مشابه تیک‌تاک Knockoff به نام Lasso راه‌اندازی کرد، اما در سال 2020 آن را تعطیل کرد.

سپس اینستاگرام Reels را راه‌اندازی کرد، یک فید شبیه به تیک‌تاک از ویدیوهای کوتاهی که کاربران می‌توانند ایجاد کنند یا در آن اسکرول کنند.

آمارها ثابت می‌کنند که اینستاگرام  بسیار محبوب است، اما آیا می‌تواند جایگزین تیک‌تاک شود؟

در حالی که بسیاری از تولیدکندگان محتوا در هر دو پلتفرم پست می‌گذارند، برخی کارشناسان می‌گویند بعید است که کاربران جوان‌تر به سرویس دیگری که توسط والدینشان محبوب شده است مهاجرت کنند. توانایی تیک‌تاک در ارائه محتوای سرگرمی در دنیای رسانه‌های اجتماعی بی‌نظیر است.
    یوتیوب
در حالی که تیک‌تاک بیشتر مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد، یوتیوب همچنان بر توجه نوجوانان آمریکایی بین 13 تا 17 سال تاکید دارد.

در سال 2020، اندکی پس از اینکه هند تیک‌تاک را ممنوع کرد، گوگل سرویس YouTube Shorts را راه‌اندازی کرد که به کاربران اجازه می‌دهد تا مانند تیک‌تاک، ساعت‌ها ویدیوهای کوتاه را تماشا کنند.

مانند Reels، بسیاری از ویدیوهای وایرال شده، در اصل از تیک‌تاک یا از سازندگان محتوا هستند که در چندین پلتفرم مختلف به اشتراک می‌گذارند.

با این حال، یوتیوب هنوز به خاطر ویدیوهای با فرمت طولانی‌تر شناخته می‌شود، بنابراین ممکن است تنوعی که کاربران تیک‌تاک به دنبال آن هستند را نداشته باشد.
  اسنپ‌چت
اسنپ‌چت در سال 2011 راه‌اندازی شد. از آن زمان اگرچه افراد مسن کمتر وارد اسنپ چت شده‌اند، اما همچنان در بین نوجوانان و جوانان بسیار محبوب است. علاوه بر ویژگی ناپدید شدن ویدیو، این شرکت «اسنپ چت Spotlight» را در سال 2020 راه‌اندازی کرد، همان سالی که هند تیک‌تاک را ممنوع کرد.

این ویژگی با ضربه زدن روی نماد مثلث کناری در پایین صفحه قابل دسترسی است و طبق گفته اسنپ‌چت، بدون توجه به اینکه چه کسی آنها را ساخته است، خنده دارترین عکس‌ها را وایرال می‌کند.

    پلتفرم‌های دیگر
استارت‌آپ‌های جدیدتر مانند Triller جایگزین‌های بالقوه‌ای با ویژگی‌های محبوب تیک‌تاک ارائه می‌کنند.

Triller که توسط یک شرکت مستقر در هنگ کنگ خریداری شده است، به دلیل موزیک ویدیوهای خود بسیار محبوب است و سعی کرده است کاربران تیک‌تاک را به پلتفرم خود جذب کند.

اما پایگاه کاربری آن با رقبای خود بسیار متفاوت است و به نظر می‌رسد که محتوای متنوع کمتری ارائه می‌دهد.

Zigazoo شبکه اجتماعی محبوب کودکان است. از آنجایی که سازندگان Zigazoo  با در نظر گرفتن علایق بچه‌ها ایجاد شده‌اند، همانطور که انتظار می‌رود محتوا مناسب کودکان است و برای استفاده با والدین در نظر گرفته شده است.

اما از آنجایی که ممنوعیت تیک‌تاک هنوز نامشخص است، احتمالاً رقبای جدید و بهتری در ماه‌ها و سال‌های آینده ظاهر خواهند شد و مالک تیک‌تاک، بایت‌دنس، گزینه‌های قانونی خود را برای ادامه فعالیت این برنامه در ایالات متحده اعمال می‌کند.

در صورت مسدود شدن تیک‌تاک، کاربران ممکن است آن ۵۴ دقیقه اضافی را هدیه‌ای برای گذراندن زمان دور از شبکه‌های اجتماعی و گوشی هوشمند، با دوستان و خانواده یا ورزش در نظر بگیرند!

دیگر خبرها

  • برگزاری نمایشگاه‌ها عامل مهم رونق اقتصاد است
  • پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند
  • گلایه تاکسی داران از تاکسی های گرانقیمت برقی
  • دستگاه قضا از بخش خصوصی در راستای رونق تولید حمایت می‌کند
  • قابلیت قدیمی تلگرام به اسنپ‌چت رسید!
  • موزه‌های آنلاین حوزه برندینگ طراحی شد
  • پیش‌بینی‌های ناامیدکننده فروش آیفون در چین
  • موزه‌های آنلاین طراحی شد
  • ارائه خدمات مشاوره و مددکاری رایگان به رانندگان تاکسی و خانواده هایشان
  • دنبال رونق تجارت خارجی در مازندران هستیم